چند توصیه برای خنک کردن اتاق در روز های گرم
به گزارش وبلاگ کارسیس، الاخره آفتاب به آلمان روی خوش نشان داد و بعد از ماه ها هوای سرد دما به 30 درجه سانتی گراد رسید. حالا یک نگرانی دیگر به وجود آمده: آیا همه طاقت گرمای بیش از حد را دارند؟ چه باید کرد تا هوای خانه مطلوب گردد.

وقتی موج گرما بر جان انسان می کوبد و عرق از جبین سرازیر می گردد چه باید کرد؟ در و پنجره ها را چه زمانی برای به جریان انداختن هوا باز کنیم؟
در گزارشی که در وب سایت ان تی وی آلمان نوشته شده بهترین زمان برای عوض کردن هوای خانه شب یا صبح زود عنوان شده است. در این مواقع می توانیم در و پنجره ها را به مدت طولانی باز نگه داریم تا هوا در خانه جریان یابد. اما در طول روز بهتر است در و پنجره ها را ببندیم. بخصوص پنجره های اتاق خواب بهتر است در طول روز بسته و اتاق تاریک بماند.با این حال باید در انجام این کار احتیاط کرد. یورگ کاخلمن، کارشناس آب و هوا در آلمان به شدت در این مورد هشدار می دهد. او می گوید، اگر افراد مسن برای مدتی طولانی در اتاقی گرم و مرطوب و بدون تهویه محبوس بمانند جانشان در معرض خطر قرار می گیرد.
به گفته او، در چنین شرایطی باید هر چند وقت یک بار هوای اتاق را با باز کردن پنجره ها عوض کرد تا رطوبت هوا تا جایی که ممکن است پایین بیاید. به باور او، تنها به وسیله به جریان انداختن هواست که عرق بدن تبخیر و رطوبت هوا کم تر می گردد، اکسیژن بیش تری وارد اتاق شده و شرایط مطلوب تری برای حیات به وجود می آید.
به همین خاطر باز کردن هر چند وقت یک بار پنجره ها برای تهویه هوا در طول روز اشکالی ندارد. بعد از آن دوباره می توان پنجره ها را بست.
انواع کرکره ها و سایبان های دیواری بهترین امکان را برای خنک کردن اتاق به وجود می آورند. اما کرکره و پرده تنها زمانی می تواند از اتاق در برابر اشعه خورشید محافظت کند که آفتاب به درون اتاق نفوذ نموده باشد. در خصوص اتاق هایی که با تابش بیش از حد آفتاب روبرو هستند نیز استفاده از شیشه های مقاوم در برابر خورشید در پنجره ها توصیه می گردد.
کاربرد فویل های ضد آفتاب در سطوح داخلی شیشه پنجره نیز می تواند محافظ خوبی در برابر گرما باشد. طبق مطالعه بنیاد تحقیقاتی وارن تست، استفاده از این فویل ها توانسته دمای اتاق را از 56 به 34 درجه سانتی گراد تقلیل بدهد.
با این حال باید دانست که استفاده از این فویل ها در زمستان مقرون به صرفه نیست. چرا که برای گرم کردن این اتاق ها در زمستان احتیاج به انرژی بیش تری داریم و باید درجه شوفاژ را بالاتر ببریم.
به آن هایی که به دلیل گرما نمی توانند بخوابند توصیه می گردد که پیش از رفتن به رختخواب دوش آب خنک، اما نه خیلی سرد بگیرند. برای خنک شدن بدن، نباید گذاشت که رطوبت هوا کاملا از بین برود، بلکه تنها مقداری از رطوبت باید تبخیر گردد.
لباس خواب باید نازک و گشاد و از الیاف طبیعی مثل نخ باشد، چرا که این الیاف می توانند عرق بدن را به خوبی جذب نمایند. در طول شب نیز فرایند تعریق ادامه یافته و با خروج نیم لیتر مایع، بدن خنک می گردد.
در میان دستگاه های اسپلیت، انواع دوتکه که احتیاجی به کانال کشی و شلنگ تخلیه هوا از پنجره ندارند کارکرد بهتری برای خنک کردن دمای اتاق دارند. چرا که در نوع شلنگ دار پنجره باید نیمه باز بماند و گرما در این حالت به صورت دائم به داخل اتاق راه پیدا می نماید. ضمن این که انواع شلنگ دار مصرف برق بالاتری هم دارند.
طبق آزمایشی که بنیاد وارن تست انجام داده، سریع ترین دستگاه اسپلیت دمای هوای اتاق را ظرف شش دقیقه از 30 به 24 درجه سانتی گراد رساند. در حالی که اسپلیت های شلنگ دار برای همین مقدار کاهش دما به 30 تا 45 دقیقه احتیاج داشتند.
پنکه دمای اتاق را پایین نمی آورد، بلکه تنها به بدن احساس شادابی بیش تری می دهد و باعث می گردد، عرق بدن تبخیر گردد. برای این که این اثر بیش تر گردد می توان جلوی پنجره یک رخت آویز با لباس ها یا حوله های خیس قرار داد. اما فقط باید مواظب باشیم که دچار گرفتگی گردن و سرماخوردگی نشویم!
منبع: دویچه وله
منبع: فرادید