تاثیر عصاره گیاه استویا در کاهش علائم بیماری کبد چرب

به گزارش وبلاگ کارسیس، پزشکان بدون مرز/ مطالعه جدید بر روی موش ها نشان می دهد عصاره گیاه استویا موجب بهبود علائم بیماری کبد چرب می گردد.

تاثیر عصاره گیاه استویا در کاهش علائم بیماری کبد چرب

در بیماری کبد چرب غیرالکلی، کبد بیش از 5 درصد چربی فراوری می نماید. در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد که می تواند منجر به سیروز کبدی و سرطان کبد گردد. از جمله فاکتورهای پرخطر این بیماری، چاقی و مصرف زیاد مواد قندی است.

پژوهشگران بیمارستان بچه ها لس آنجلس با مطالعه بر روی موش ها دریافتند جایگزینی شکر با شیرین کننده ها می تواند به مقابله با این بیماری یاری کند. آنها دریافتند عصاره استویا که یک شیرین کننده فاقدکالری و 200 برابر شیرین تر از شکر است، می تواند علائم بیماری کبدچرب را کاهش دهد.

محققان در این مطالعه به آنالیز دو نوع شیرین کننده پرداختند: ساکارالوز، شیرین کننده مصنوعی؛ و استویا که به طورطبیعی از گیاه استویا استخراج می گردد. هر دو به شکل گسترده در مواد خوراکی و انواع نوشیدنی ها مصرف می شوند.

دکتر روهیت کولی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: اگرچه ساکارالوز دارای تأثیرات سودمندی بر لوزالمعده است اما تعیین شد هیچ فایده ای برای کبد ندارد.

محققان دریافتند عصاره استویا موجب کاهش میزان گلوکز و بهبود حساسیت انسولین در موش ها شد که نشان می دهد این ترکیب می تواند به تنظیم قندخون یاری کند.

استویا همچنین موجب بهبود چندین نشانه بیماری کبد چرب از جمله میزان کلی چربی و ایجاد زخم در کبد شد.

گیاه استویا بومی آمریکای جنوبی است و معمولاً به عنوان شیرین کننده در دارو و چای استفاده می گردد.

منبع: همگردی

به "تاثیر عصاره گیاه استویا در کاهش علائم بیماری کبد چرب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر عصاره گیاه استویا در کاهش علائم بیماری کبد چرب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید