راز خستگی از فعالیت مغزی برملا شد

به گزارش وبلاگ کارسیس، با اینکه اثرات کار فیزیکی بر بدن افراد کاملا شناخته شده است، دانشمندان هنوز در حال رمزگشایی از عوارض کار ذهنی بر روی ما هستند و حالا یک مطالعه تازه شرح داده است که چرا فعالیت ذهنی زیاد و طولانی مدت ما را به شدت خسته می نماید.

راز خستگی از فعالیت مغزی برملا شد

به گزارش وبلاگ کارسیس به نقل از سی تی وی، پژوهش تازه دانشگاه Pitié-Salpêtrière مستقر در فرانسه که روز پنجشنبه در مجله Current Biology منتشر شد، نشان داد که فعالیت فکری زیاد طی چند ساعت می تواند منجر به فراوری مواد بالقوه سمی بگردد که در قشر جلوی مغز (PFC) ایجاد می شوند.

طبق یافته های علمی، PFC یک ناحیه کلیدی برای فرآیندهای کنترل شناختی است و دوپامین موجود در PFC می تواند بر تمرکز، کنترل تکانه، حافظه آینده نگر و انعطاف پذیری شناختی تأثیر بگذارد.

بنابراین، زمانی که PFC به طور منفی تحت تاثیر قرار می گیرد، می تواند کنترل شما را بر تصمیم گیری ها تغییر دهد و با تغییر حالت به شکل خستگی شما را به سمت اقداماتی سوق می دهد که احتیاجی به کوشش زیاد یا منتظر ماندن ندارند.

هدف از این مطالعه این بود که بفهمیم چرا برخلاف کامپیوترها، مغز افراد نمی تواند به طور مداوم محاسبه کند و دچار خستگی می گردد. فرضیه اولیه ارائه شده این بود که مغز احتیاج به بازیافت کردن ترکیبات مضر فراوری شده در نتیجه فعالیت طولانی مدت فکر دارند.

به گفته یکی ازپژوهشگران این مطالعه، نظریه های تأثیرگذار نشان می دهند که خستگی نوعی توهم است که به وسیله مغز ایجاد شده است تا ما را وادار کند هر کاری را که انجام می دهیم متوقف کنیم و به فعالیت لذت بخش تری روی بیاوریم.

اما یافته های آنها نشان می دهد که کار فکری زیاد و تجمع مواد مضر منجر به تغییر واقعی عملکرد می گردد، بنابراین خستگی در واقع سیگنالی است که باعث می گردد ما کار را متوقف کنیم، اما برای یک هدف متفاوت، یعنی حفظ یکپارچگی عملکرد مغز.

محققان فعالیت شیمیایی مغز را در طول یک روز کاری با استفاده از طیف سنجی تشدید مغناطیسی (MRS) ردیابی کردند. آنها دو گروه از افراد را مورد مطالعه قرار دادند: افرای که کارهای فکری چالش برانگیزی برای انجام داشتند و افرادی که کار فکری نسبتاً ساده داشتند.

محققان فقط در گروهی که درگیر کار فکری سنگین بودند، متوجه نشانه های خستگی، مثل کاهش اتساع مردمک چشم شدند.

علاوه بر این این افراد گرایش بیشتری پیدا کردند به سمت فعالیت های جایگزینی که مزایایی مثل کار کمتر یا معطلی کمتر را برایشان به همراه داشته باشد.

نویسندگان این مطالعه بعلاوه خاطرنشان کردند که در گروهی که فعالیت فکری شدیدتری داشتند تجمع بیشتری از گلوتامات در سیناپس های مغز مشاهده شد که باعث کاهش عملکرد قشای مغزی می گردد و ثابت می نماید که حفظ کنترل شناختی بعد از یک روز کار فکری سخت است.

برای مدیریت این مسئله، می توان از راه حل استراحت استفاده کرد. شواهد خوبی وجود دارد که نشان می دهد گلوتامات در طول خواب از سیناپس ها حذف می گردد.

بعلاوه توصیه می گردد که زمانی که کم خوابی دارید از تصمیم گیری های مهم خودداری کنید.

منبع: خبرکانادا

به "راز خستگی از فعالیت مغزی برملا شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راز خستگی از فعالیت مغزی برملا شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید