طرز تهیه سالاد الویه خوشمزه و مجلسی
به گزارش وبلاگ کارسیس، سالاد ها همواره جز برترین انتخاب ها برای صرف یک وعده غذایی سبک هستند. خوشبختانه تنوع گسترده ای از سالاد ها موجود است که هر ذائقه و سلیقه ای را هم پوشش می دهد. سالاد ها در کنار خوشمزگی و سبکی سرشار از مواد مغذی هستند امروز تصمیم گرفتیم طرز تهیه یکی از معروف ترین سالاد ها در بین ایرانیان یعنی سالاد الویه را آموزش دهیم.
سالاد الویه یک سالاد معروف و پرطرفدار روسی است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن مرغ، سیب زمینی، سس مایونز و خیارشور است سالاد الویه در کشور های اروپایی با نام سالاد روسی شناخته می گردد. این سالاد غذای اصلی شب سال نو در کشور روسیه هم می باشد.
سالاد الویه از اون دست غذا هایی است که در مهمانی ها هم خیلی استفاده می گردد و معمولاً پای ثابت تولد ها است و غالباً به نام پیش غذا استفاده می گردد، اما می توان به نام وعده اصلی غذایی هم از آن استفاده کرد در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این سالاد خوشمزه آشنا شوید.
مواد اولیه لازم برای تهیه سالاد الویه
سیب زمینی آب پز 500 گرم
تخم مرغ آب پز 4 عدد
سینه مرغ پخته شده 500 گرم
نخود فرنگی 200 گرم
خیار شور 200 گرم
خامه صبحانه به اندازه لازم
سس مایونز به اندازه لازم
کره 100 گرم
آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
سرکه 2 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
در تهیه سالاد ها معمولاً آزادی عمل زیادی دارید. مثلاً در صورت تمایل می توانید گوشت مرغ را حذف کنید و از کالباس مرغ یا هر کالباس دیگری استفاده نمایید یا اینکه اندازه سس و خامه را کمتر یا بیشتر کنید ضمن اینکه می توانید مواد دیگری مانند ذرت یا هویج را هم به سالاد خود اضافه کنید.
نکات مربوط به مواد اولیه سالاد الویه
1- برای اینکه مرغ خوش طعم تر گردد به جای آب آن را با استاک، ساقه کرفس و هویج بپزید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان ها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند.
استاک ها در انواع سوپ ها، انواع سس ها و البته بسیاری از غذا های دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذا ها دارند می توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت ها بخرید.
2- وقتی سیب زمینی را رنده کردید باید بگذارید خنک گردد بعد سس را به آن اضافه کنید، چون اگر سیب زمینی داغ باشد سس به خرد آن می رود و الویه شل می گردد.
3- در مصرف سس مایونز دقت داشته باشید سس مایونز کالری بسیار بالایی دارد و چاق کننده است بنابراین باید به اندازه محدود به مصرف برسد لذا سس مایونز را حساب شده و مشخص اضافه کنید اگر طعم خامه را نمی پسندید می توانید آن را حذف کنید، چون طعم دهنده اصلی این سالاد سس مایونز است بعلاوه به جای سس از ماست استفاده نکنید، چون ماست آب می اندازد و کاملاً طعم سالاد شما بد می گردد.
4- می توانید سرکه را حذف کنید اگر این کار را کردید اندازه آبلیمو را اضافه کنید، اما آبلیمو را حذف نکنید، چون طعم بسیار فوق العاده ای به سالاد شما می دهد.
طرز تهیه سالاد الویه
1- ابتدا سینه مرغ را با پیاز، هویج، کرفس، نمک، زردچوبه و استاک مرغ بپزید بعد از پخت آن را ریش ریش کنید.
2- سیب زمینی و تخم مرغ را آب پز کنید بعد از اینکه سرد شد آن ها را رنده کنید.
3- خیار شور را به صورت نگینی خرد کنید.
4- نخود فرنگی را با کمی نمک آب پز کنید.
5- مرغ + سیب زمینی + تخم مرغ + خیار شور + نخود فرنگی را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید.
6- کره را آب کنید با اندازهی از آب مرغ مخلوط کنید سپس به بقیه مواد اضافه کنید.
7- سس مایونز + خامه + نمک + فلفل + آبلیمو و سرکه را با هم مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید.
8- مواد را در ظرف مورد نظر بریزید و چند ساعتی در یخچال قرار دهید.
سالاد الویه قالبی
1- در صورتی که می خواهید سالاد الویه خود را به صورتی قالبی شکل دهید اول باید در نظر داشته باشید که باید سالاد کمی سفت تر از حالت معمولی باشد بنابراین مایعات سالاد مثل آب مرغ و سس و ... را کمی کمتر بریزید.
2- در مرحله بعدی یک کیسه فریزر را با قیچی برش بزنید و کاملا باز کنید سپس داخل قالب مورد نظرتان قرار دهید به صورتی که اندازهی از کیسه فریزر از قالب خارج بماند تا هنگام خارج کردن سالاد از قالب دچار مشکل نشوید.
3- پس از قرار دادن کیسه فریزر در قالب مواد سالاد را با دقت داخل قالب بریزید و با پشت قاشق خوب فشار دهید تا سالاد تمام نقاط قالب را پر کند و مواد منسجم گردد سپس آن را حدود 3 ساعت در یخچال قرار دهید.
4- پس از گذشت این زمان قالب را از یخچال خارج کنید بعد قالب را روی یک دیس یا بشقاب برگردانید و به آرامی قالب را بردارید تا سالاد از قالب خارج گردد سپس کیسه فریزر را هم به آرامی جدا کنید در این مرحله اگر احساس کردید سس سالاد کم است می توانید کمی سس به آن اضافه کنید و با پشت قاشق صاف کنید.
سالاد الویه رولی
1- نان باگت را برش بزنید (مثل وقتی که میخواهید ساندویچ درست کنید.) بعد نان را از قسمت برش مثل کتاب باز کنید و وردنه بکشید تا صاف گردد.
2- سپس با برس کمی سس مایونز روی آن بزنید و بعد سالاد الویه را روی نان پخش کنید سپس از قسمت ضلع عظیم رول کنید و داخل فویل آلومینیومی قرار دهید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
3- بعد از یک ساعت با چاقوی تیز دندانه دار برش بزنید می توانید با سس مایونز روی رولت ها شکوفه بزنید و روی شکوفه ها را با نخود فرنگی، اسکوپ هویج، خیار شور یا برگ نعنا تزئین کنید.
تزیین سالاد الویه به شکل شارلوت
همان طور که می دانید شارلوت نوعی دسر است، اما از شکل آن می توانیم جهت تزیین سالاد الویه ایده بگیریم و با این تزیین زیبا در مهمانی ها و مجالس ظاهر زیباتری به سفره هایمان بدهیم.
1- ابتدا یک نان باگت را از یک طرف برش بزنید خمیر های آن را خارج کنید و با وردنه یا هر چیز دیگه ای که در دسترس دارید خوب پهن کنید.
2- سپس کالباس ورقه ای و پنیر ورقه ای را روی آن قرار دهید و رول کنید داخل کیسه فریزر یا سلفون بپیچید و 3 تا 4 ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
3- با چاقو تیز رول ها را یک سانت یک سانت برش دهید داخل یک کاسه کیسه فریزر پهن کنید و از کف ظرف آغاز به چیدن رول ها کنید و تا دیواره ها را پر کنید سپس سالاد الویه را داخل آن بریزید و مجدد داخل یخچال قرار دهید موقع سرو در ظرف مورد نظر برگردانید.
منبع: فرارو