طرز تهیه نون خامه ای به روش قنادی
به گزارش وبلاگ کارسیس، خبرنگارانـ شیرینی ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین خوراکی ها در سراسر دنیا هستند، مخصوصا شیرینی هایی که دارای خامه، انواع کرم و یا پنیر هستند، محبوبیت بیشتری دارد. شیرینی های خامه ای تنوع بسیار زیادی دارند؛ ولی نون خامه ای یکی از قدیمی ترین انواع شیرینی های خامه ای دنیاست که در میان شیرینی های رنگانگ خودنمایی می نماید. در زبان انگلیسی به آن پروفیترول و در زبان فرانسوی به آن شو می گویند. نان خامه ای که در بعضی از شهر های ایران به آن شیرینی نارنجکی هم می گویند، شبیه یک توپ تو خالی است که شکم آن را با خامه پر می نمایند. این شیرینی در بین بچه ها هم بسیار محبوب است.
به گزارش وبلاگ کارسیس، شما می توانید با یک روش ساده در منزل این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید و با خیال راحت از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی نون خامه ای همراه با نکات مهم مربوط به تهیه آن و روش فرم دادن خامه قنادی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه نون خامه ای
آرد سفید قنادی: 1 پیمانه سرخالی
تخم مرغ درشت: 3 عدد
کره: 50 گرم
شکر: 1 قاشق غذاخوری سرپر
وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری
آب: 1 پیمانه
خامه فرم گرفته: به مقدار لازم
طرز تهیه مرحله به مرحله نون خامه ای
1 ـ برای آغاز کار یک ماهی تابه را روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید؛ سپس آب، کره و شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه با هم مخلوط شوند. وقتی آب آغاز به جوش ریز کرد، آرد را یک باره به آن اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا آرد کاملا حل گردد و شکل خمیر بگیرد.
2 ـ مرحله بعد که به آن داغ زدن خمیر می گویند، بسیار اهمیت دارد؛ زیرا یکی از دلایل اصلی پوک شدن داخل نون خامه ای همین مرحله است. به این صورت که حرارت اجاق گاز را کم کنید و خمیر را به مدت 10 دقیقه با یک قاشق چوبی داخل ماهی تابه مدام پهن و جمع کنید. این کار باعث می گردد آب داخل خمیر خشک گردد. بعد از این مرحله خمیر داغ را داخل کاسه بریزید و کنار بگذارید تا خنک گردد و از حرارت بیافتد.
3 ـ وقتی خمیر خنک شد، تخم مرغ ها را یکی یکی و با فاصله اضافه کنید. به این صورت که ابتدا تخم مرغ اول را به خمیر اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا کاملا با خمیر ترکیب گردد؛ سپس تخم مرغ دوم و به همین ترتیب تخم مرغ سوم را اضافه کنید. بعد از این که هر سه تخم کاملا با خمیر مخلوط شدند، خمیر باید حالت کش دار و شفاف داشته باشد. اگر خمیر سفت باشد و از لیسک به صورت V انگلیسی پایین نریزد؛ یعنی خمیر شما هنوز به تخم مرغ احتیاج دارد. تخم مرغ چهارم را داخل یک کاسه کوچک با چنگال هم بزنید و کم کم به خمیر اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا خمیر کش دار گردد. اگر با اضافه کردن نیمی از تخم مرغ خمیر به شکل مطلوب رسید، دیگر احتیاجی به اضافه کردن بقیه تخم مرغ نیست. حالا وانیل و بکینگ پودر را به خمیر اضافه کنید و ده ثانیه در حد مخلوط شدن هم بزنید.
4 ـ در مرحله بعد کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و روی آن را کمی چرب کنید. خمیر آماده را داخل قیف بریزید و ماسوره شکوفه یا ستاره را روی آن بگذارید. با فاصله خمیر را روی سینی پایپ کنید (شکوفه بزنید)، به این صورت که دستتان حتما عمود بر سینی باشد. فاصله بین شکوفه ها را رعایت کنید تا نون خامه ای ها بعد از پف کردن داخل فر به هم نچسبند. کمی نوک انگشتتان را چرب کنید و روی نوک خمیر بزنید تا حالت تیزی سر شکوفه ها از بین برود. حالا سینی فر را در فر 200 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، بگذارید. پانزده دقیقه بعد دمای فر را روی 180 درجه تنظیم کنید. حدودا 30 دقیقه زمان برای پخت نون خامه ای ضروری است.
5 ـ بعد از این که نون خامه ای را از فر خارج کردید، صبر کنید تا کاملا خنک شوند. سپس خامه فرم گرفته را داخل قیف بریزید و ته نون خامه ای را با فشار سر قیف سوراخ کنید؛ سپس با قیف داخل شکم نون خامه ای را با خامه فرم گرفته پر کنید. نون خامه ای های آماده را حدودا سی دقیقه قبل از سرو داخل یخچال بگذارید تا حسابی خنک شوند. برای تزیین روی نون خامه ای می توانید کمی شکلات تخته ای را آب کنید و با قیفی که سوراخ بسیار ریزی دارد، روی نون خامه ای بریزید. نوش جان
روش فرم دادن خامه قنادی
معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته می گردد که آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛ اما همان طور که می دانید، در قنادی خیلی نباید روی این زمان بندی ها تمرکز کنید و مهم تر از زمان بندی این است که شما ابزاری را که در اختیار دارید، بشناسید. به عنوان مثال ممکن است که همزن شما یک همزن قوی یا میانه باشد. مسلماً نتیجه ای که در 15 دقیقه با این دو همزن حاصل می گردد، فرق دارد. ممکن است با همزن میانه در 15 دقیقه خامه آماده گردد؛ اما همان نتیجه با یک همزن قوی در 8 دقیقه به دست بیاید.
حالا اگر شما قدرت همزن تان را ندانید و با همزن قوی 15 دقیقه خامه را هم بزنید، نهایتاً چیزی که به دست می آید، خامه فرم گرفته نیست. به زمان بندی ها توجه کنید؛ اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد. در این قسمت طریقه صحیح فرم دادن خامه قنادی را بیان می کنیم. همواره وقتی خامه را از لوازم قنادی ها تهیه می کنید، بسته به احتیاجتان آن را در بسته های نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کم تر بسته بندی کنید تا وقتی که خواستید از آن بهره ببرید، فقط بسته مورد احتیاج را از فریزر خارج کنید. برای آغاز کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید تا یخ زدایی گردد و حالت بستنی پیدا کند.
بعد خامه را در کاسه بریزید و همزن را روی دور میانه قرار بدهید. وقتی یک دست شد، آن را روی دور تند قرار بدهید. خامه وقتی زده شده نیست، براق است؛ اما وقتی آغاز به آماده شدن می نماید، کم کم رنگ آن مات می گردد. وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید و با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید. خامه را زیر و رو کنید تا خامه های زیر ظرف هم زده گردد. برای بهتر فرم گرفتن خامه کاسه حاوی خامه را در ظرف حاوی یخ قرار بدهید و بعد با همزن هم بزنید. علاوه بر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانه های خامه فرم گرفته این است که رد پره های همزن روی آن می افتد. وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون می آورید، باید خامه داخل آن گیر نموده باشد. وقتی خامه آماده گردد، اگر ظرف را برعکس کنید، بیرون نمی ریزد. وقتی خامه آماده شد، آن را زیاد هم نزنید. خامه را هربار به مقدار احتیاجتان فرم دهید، چون بعد از یک بار فرم دهی دیگر نمی توانید برای تزیین کیک یا دسر ها از آن بهره ببرید.
منبع: فرارو