مضرات و خواص گشنیز برای سلامتی

به گزارش وبلاگ کارسیس، گشنیز گیاهی است که معمولا برای طعم دادن به غذاهای بین المللی استفاده می گردد. از گیاه Coriandrum sativum می آید و مربوط به جعفری، هویج و کرفس است. در ایالات متحده به دانه های گشنیز و برگ های آن گشنیز می گویند. در سایر نقاط دنیا به آنها دانه گشنیز و برگ گشنیز می گویند. این گیاه به جعفری چینی نیز معروف است. این مقاله را بخوانید تا با خواص گشنیز بیشتر آشنا شوید.

مضرات و خواص گشنیز برای سلامتی

بسیاری از مردم از گشنیز در غذاهایی مانند سوپ و سالسا و بعلاوه غذاهای هندی، خاورمیانه و آسیایی مانند کاری و ماسالا استفاده می نمایند. برگ گشنیز اغلب به صورت کامل استفاده می گردد، در حالی که از دانه ها به صورت خشک یا آسیاب شده هم استفاده می گردد.

برای جلوگیری از سردرگمی، این مقاله به قسمت های خاص گیاه گشنیز اشاره می نماید.

در اینجا 8 مزیت چشمگیر از خواص گشنیز برای سلامتی آورده شده است.

1. ممکن است به کاهش قند خون یاری کند

قند خون بالا یک عامل خطر برای دیابت نوع 2 است . دانه ها، عصاره و روغن گشنیز همگی ممکن است به کاهش قند خون یاری نمایند. در واقع، افرادی که قند خون پایین دارند یا داروهای دیابت مصرف می نمایند، باید در مصرف گشنیز احتیاط نمایند، زیرا در کاهش قند خون بسیار موثر است.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که دانه های گشنیز با افزایش فعالیت آنزیمی که به حذف قند از خون یاری می کند، قند خون را کاهش می دهد.

مطالعه ای روی موش های مبتلا به چاقی و قند خون بالا نشان داد که یک دوز واحد (9.1 میلی گرم به ازای هر پوند از وزن بدن یا 20 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم) عصاره دانه گشنیز، قند خون را تا 4 میلی مول در لیتر در 6 ساعت کاهش می دهد، مشابه اثرات داروی قند خون گلی بن کلامید.

یک مطالعه مشابه نشان داد که دوز مشابه عصاره دانه گشنیز باعث کاهش قند خون و افزایش ترشح انسولین در موش های مبتلا به دیابت در مقایسه با حیوانات گروه کنترل می گردد.

خلاصه

گشنیز ممکن است با فعال کردن آنزیم های خاص قند خون را کاهش دهد. در واقع، آنقدر قدرتمند است که افراد مبتلا به قند خون پایین باید با احتیاط از آن استفاده نمایند.

2. سرشار از آنتی اکسیدان های تقویت نماینده سیستم ایمنی

گشنیز چندین آنتی اکسیدان دارد که از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می نماید.

گفته شده است که آنتی اکسیدان های آن با التهاب در بدن شما مبارزه می نمایند.

این ترکیبات شامل ترپینن، کوئرستین و توکوفرول ها هستند که ممکن است اثرات ضد سرطانی، تقویت نماینده سیستم ایمنی و محافظت نماینده عصبی داشته باشند.

یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در عصاره دانه گشنیز التهاب را کاهش داده و رشد سلول های سرطانی ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ را کند می نماید.

خلاصه

گشنیز سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که اثرات تقویت نماینده سیستم ایمنی، ضد سرطانی، ضد التهابی و محافظت نماینده عصبی را نشان می دهد.

3. خواص گشنیز ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد

بعضی از مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد که گشنیز ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد.

به نظر می رسد عصاره گشنیز به عنوان یک ادرارآور عمل می نماید و به بدن شما یاری می نماید تا سدیم و آب اضافی را دفع کند. این ممکن است فشار خون شما را کاهش دهد.

بعضی تحقیقات نشان می دهد که گشنیز ممکن است به کاهش کلسترول نیز یاری کند. یک مطالعه نشان داد که موش هایی که به آنها دانه های گشنیز داده بودند، کاهش قابل توجهی در کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) را تجربه کردند.

علاوه بر این، بسیاری از مردم متوجه می شوند که خوردن گیاهان و ادویه های تند و تیز مانند گشنیز به آنها یاری می نماید تا مصرف سدیم خود را کاهش دهند که ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد.

در جمعیت هایی که مقادیر زیادی گشنیز، در میان سایر ادویه ها مصرف می نمایند، میزان ابتلا به بیماری های قلبی کمتر است - به ویژه در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی غربی استفاده می نمایند که نمک و شکر بیشتری دارند.

خلاصه

گشنیز ممکن است با کاهش فشار خون و کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول HDL (خوب) از قلب شما محافظت کند. به نظر می رسد رژیم غذایی غنی از ادویه با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط است.

4. خواص گشنیز ممکن است از سلامت مغز محافظت کند

بسیاری از بیماری های مغزی از جمله پارکینسون، آلزایمر و ام اس، با التهاب مرتبط هستند.

خواص ضد التهابی گشنیز ممکن است در برابر این بیماری ها از بدن محافظت کند.

یک مطالعه به روی موش ها نشان داد که عصاره گشنیز در برابر آسیب سلول های عصبی در پی تشنج های ناشی از دارو محافظت می نماید که احتمالاً به علت خواص آنتی اکسیدانی آن است.

یک مطالعه دیگر هم روی موش ها نشان داد که برگ گشنیز حافظه را بهبود می بخشد و نشان می دهد که این گیاه ممکن است برای بیماری آلزایمر کاربرد داشته باشد.

خواص گشنیز بعلاوه ممکن است به مدیریت اضطراب یاری کند.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که عصاره گشنیز تقریباً به میزان دیازپام، یک داروی رایج اضطراب، در کاهش علائم این بیماری موثر است.

به خاطر داشته باشید که تحقیقات انسانی مورد احتیاج است.

خلاصه

آنتی اکسیدان های موجود در گشنیز ممکن است التهاب مغز را کاهش دهد، حافظه را بهبود بخشد و علائم اضطراب را کاهش دهد، اگرچه تحقیقات بیشتری مورد احتیاج است.

5. ممکن است سلامت روده را ترویج کند

روغن استخراج شده از دانه های گشنیز ممکن است هضم سالم را تسریع و تقویت کند.

یک مطالعه 8 هفته ای روی 32 فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نشان داد که 30 قطره از یک داروی گیاهی حاوی گشنیز که سه بار در روز مصرف می گردد به طور قابل توجهی درد شکم، نفخ و ناراحتی را در مقایسه با گروه دارونما کاهش می دهد.

از عصاره گشنیز به عنوان اشتها آور در طب سنتی ایران استفاده می گردد. یک مطالعه بر روی موش ها نشان داد که اشتها را در مقایسه با موش های گروه کنترل که آب یا چیزی دریافت نمی نمایند، افزایش می دهد.

خلاصه

گشنیز ممکن است علائم گوارشی ناخوشایند مانند نفخ و ناراحتی را که اغلب در افراد مبتلا به IBS تجربه می نمایند، کاهش دهد. بعلاوه ممکن است اشتها را در بعضی افراد افزایش دهد.

6. ممکن است با عفونت ها مبارزه کند

گشنیز حاوی ترکیبات ضد میکروبی است که ممکن است به مبارزه با بعضی عفونت ها و بیماری های ناشی از غذا یاری کند.

دودسنال، ترکیبی در گشنیز، ممکن است با باکتری هایی مانند سالمونلا که می تواند باعث مسمومیت غذایی تهدید نماینده زندگی گردد و سالانه 1.2 میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار دهد، مبارزه کند.

علاوه بر این، یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که دانه های گشنیز از جمله ادویه های هندی هستند که می توانند با باکتری های مسئول عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) مبارزه نمایند.

مطالعات دیگر نشان می دهد که روغن گشنیز به علت توانایی آن در مبارزه با بیماری های ناشی از غذا و عفونت های بیمارستانی باید در فرمولاسیون های ضد باکتری استفاده گردد.

خلاصه

گشنیز دارای اثرات ضد میکروبی است که ممکن است به مبارزه با بیماری های ناشی از غذا و عوامل بیماری زا مانند سالمونلا یاری کند.

7. ممکن است از پوست شما محافظت کند

گشنیز ممکن است چندین فواید پوستی داشته باشد، از جمله برای بثورات خفیف مانند درماتیت.

در یک مطالعه، عصاره آن به تنهایی قادر به درمان بثورات پوشک در نوزادان نبود اما می توان آن را در کنار سایر ترکیبات تسکین دهنده به عنوان یک درمان جایگزین استفاده کرد.

مطالعات دیگر اشاره می نمایند که آنتی اکسیدان های موجود در عصاره گشنیز ممکن است به جلوگیری از آسیب سلولی که می تواند منجر به تسریع پیری پوست گردد و بعلاوه آسیب های پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش B یاری کند.

علاوه بر این، بسیاری از مردم از آب برگ گشنیز برای بیماری های پوستی مانند آکنه، رنگدانه، چربی یا خشکی استفاده می نمایند. با این وجود، تحقیقات در خصوص این کاربردها وجود ندارد.

خلاصه

گشنیز حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است از پوست شما در برابر پیری و آسیب های خورشید محافظت کند. بعلاوه ممکن است به درمان بثورات پوستی خفیف یاری کند.

8. به راحتی آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

تمام قسمت های گیاه Coriandrum sativum خوراکی است اما طعم دانه ها و برگ های آن بسیار فرق دارد. در حالی که دانه های گشنیز طعم خاکی دارند، برگ های آن تند و مرکبات مانند هستند - اگرچه بعضی افراد طعم صابون را پیدا می نمایند.

دانه های کامل را می توان به غذاهای پخته شده، ترشی سبزیجات، مزه دار کردن گوشت و مرغ، سبزیجات برشته و غذاهای پخته شده اضافه نمود. گرم کردن آنها عطر آنها را آزاد می نماید و در پی آن می توان آنها را برای استفاده در خمیرها هم آسیاب کرد.

در همین حال، برگ گشنیز برای تزئین سوپ یا استفاده در سالاد ماکارونی سرد، عدسی، سالسای گوجه فرنگی تازه یا غذاهایی با رشته فرنگی تایلندی بهتر است. بعلاوه می توانید آنها را با سیر، بادام زمینی، شیر نارگیل و آب لیمو پوره کنید تا خمیری برای ساندویچ، سالسا یا مزه دار کردن درست کنید.

خلاصه

دانه ها و برگ های گشنیز هر دو برای پخت و پز روزمره مفید هستند اما طعم های بسیار متفاوتی را ارائه می دهند که برترین کاربرد آنها را معین می نماید.

حرف آخر

گشنیز یک گیاه معطر و سرشار از آنتی اکسیدان است که کاربردهای آشپزی و فواید زیادی برای سلامتی دارد.

خواص گشنیز ممکن است به کاهش قند خون، مبارزه با عفونت ها و ارتقای سلامت قلب، مغز، پوست و دستگاه گوارش یاری کند.

شما به راحتی می توانید دانه یا برگ گشنیز را به رژیم غذایی خود در پخت و پز روزمره تان اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید که بسیاری از مطالعات فوق از عصاره های غلیظ استفاده می نمایند که تشخیص اینکه چه اندازه دانه یا برگ گشنیز برای بهره مندی از فواید مشابه احتیاج دارید را سخت می نماید.

منبع:

healthline

منبع: هفت گنج

به "مضرات و خواص گشنیز برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مضرات و خواص گشنیز برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید