8 عوارض پوشک بچه برای نوزاد پسر و دختر ، کهنه بهتره یا پوشک؟

به گزارش وبلاگ کارسیس، عوارض پوشک بچه و معایب آن برای نوزاد دختر و پسر چیست و مزایای کهنه نسبت به پوشک بچه چیست؟ هنوز هم خیلی با وجود صرف هزینه های بالا برای خرید پوشک بچه، با مسائل ناشی از پوشک برای بچه ها دست و پنجه نرم می نمایند. در این مقاله از سرویس سبک زندگی در مجله خبرنگاران به عوارض پوشک بچه به طور کلی و عوارض پوشک برای پسرها می پردازیم. بعلاوه به این پرسش ها پاسخ می دهیم که آیا کهنه بهتر است یا پوشک؟ آیا پوشک باعث ناباروری می گردد و چه زمانی کودک دچار عوارض پوشک می گردد.

8 عوارض پوشک بچه برای نوزاد پسر و دختر ، کهنه بهتره یا پوشک؟

عوارض پوشک بچه

کافی است کمی در اینترنت جست وجو کنید تا متوجه شوید که پوشک کردن بچه ها هم گاهی اوقات مشکلاتی را برای والدین به وجود می آورد. برای انتخاب پوشک بچه مناسب در هنگام خرید باید موارد مختلفی را در نظر بگیرید. مثلا سایز پوشک باید مناسب با جثه کودک باشد یا از برندهای خوشنام و معتبر تهیه گردد. اما گاهی اوقات حتی با وجود رعایت کردن این نکات، عوارض پوشک بچه کماکان گریبانگیر شما و فرزند دلبندتان خواهد شد. این عوارض ممکن است به شکل های زیر بروز پیدا کند.

1- ایجاد سوختگی پوستی

اگر شما هم تجربه سوختگی ناشی از مصرف نوار بهداشتی غیراستاندارد و بی کیفیت یا حتی عرق سوز شدن را داشته باشید، متوجه می شوید که این نوع سوختگی چقدر ناخوشایند و در عین حال دردناک است. اگر پوشکی که کودک در آن ادار یا مدفوع نموده است، برای مدت طولانی عوض نگردد، باعث ایجاد سوختگی می گردد. برای جلوگیری از این عارضه، باید کودک را زود به زود عوض کنید.

درمان خانگی سوختگی پوست کودک: در خصوص بچه ها، سوختگی ها درجه بندی دارند. سوختگی های جزئی را که فقط پوست قرمز شده است و در صورت لمس، کودک آغاز به گریه می نماید، به محض متوجه شدن، می توانید تا حدی التیام دهید. برای این کار سریعا پوشک را باز کنید. محل سوختگی را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم رو به سرد قرار دهید.

اطلاع از آخرین مطالب مجذوب نماینده و پرهوادار

سپس با یک پارچه که با آب سرد خیس نموده اید، روی محل سوختگی را ببندید و بپوشانید. هیچ دارویی به کودک نخورانید. محل سوختگی را پماد سوختگی اطفال بزنید و در صورتی که بعد از 2 تا 3 روز التیام پیدا نکرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

2- ایجاد آلرژی و قرمزی پوست

گاهی اوقات موادی که در پوشک ها هنگام فراوری آن ها، استفاده می گردد با پوست بچه ها واکنش نشان می دهد. رنگ، مواد شیمیایی و فیبرهای مصنوعی از جمله موادی هستند که ممکن است باعث ایجاد حساسیت کودک به پوشک شوند و آلرژی هایی را در پی داشته باشند.

لطیف و نرم بودن بافت پوشک یکی از موارد مهمی است که باید به آن دقت کنید. اما این آلرژی ها گاهی باعث قرمز شدن پوست می شوند. مانند سوختگی پوست، در این روش هم پوست با مواد و جنس پوشک ممکن است واکنش نشان دهد. اگر برای مدت طولانی تری هم پوشک عوض نگردد، شرایط از آنچه که هست، بدتر خواهد شد.

3- ایجاد مسمومیت

شاید عجیب به نظر برسد ولی مسمومیت با پوشک واقعیت دارد. بچه ها گاهی اوقات به خاطر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در پوشک ها دچار مسمومیت می شوند. از آن جایی که بچه ها تقریبا زمان زیادی از روز یا حتی شب را پوشک شده اند، این احتمال در خصوص آن ها وجود دارد که دچار عوارض پوشک بچه از جمله مسمومیت شوند.

4- ایجاد عفونت در بچه ها

در کنار سوختگی پوستگی، حساسیت و ایجاد آلرژی، عفونت هم یکی از عوارض پوشک بچه است. پوشک ها در حالت عادی باید طوری ساخته شوند که هوا در آن ها نفوذ کند. بعلاوه موادی در تهیه پوشک ها به کار می فرایند که به جذب ادرار یاری می نمایند. این مواد وقتی با هوا ترکیب می شوند، رشد باکتری و آلودگی ها را سرعت می بخشند. به همین دلیل اگر برای مدت طولانی، پوشک را عوض نکنید، باید منتظر ایجاد عفونت پوستی باشید.

5- مالی نبودن پوشک

یکی از مهم ترین مسائل در خصوص پوشک ها قیمت بالای آن هاست. هر چند انواع مختلفی از پوشک های داخلی و خارجی در بازار وجود دارند، اما قیمت بالای آن ها، بسیاری افراد را وادار به خرید پوشک های ارزان قیمت می نماید. ارزان بودن پوشک ها هر چند لزوما به معنای بی کیفیت بودن آن ها نیست ولی ریسک کیفیت پایین پوشک را بالا می برد. در نظر داشته باشید که پوشک کودک باید در روز بین 7 تا 10 بار عوض گردد. بنابراین هزینه ای که هر ماه باید بابت پوشک کردن بچه بپزدازید، معمولا بالا است.

6- پوشک دوستدار محیط زیست نیست

پوشک ها یکی از موادی هستند که به سختی در محیط تجزیه می شوند. لایه کاغذی و پلاستیکی موجود در پوشک ها آن ها را به موادی سخت برای تجزیه تبدیل می نماید. در صورت استفاده از پوشک، حتما به خاطر داشته باشید که بعد از تعویض کودکتان، پوشک را در طبیعت رها نکنید و حتما به اولین سطل زباله بیندازید چون یک خطر بزرگ برای محیط زیست محسوب می گردد.

7- سخت شدن آموزش توالت رفتن به بچه ها

این مورد را هم به فهرست عوارض پوشک بچه باید اضافه کنید. نباید از این نکته مهم غافل شوید که هم برای والدین و هم برای کودک، استفاده از پوشک آسان تر است و دردسرهای کمتری نسبت به پوشک پارچه ای دارد. اما همین موضوع باعث می گردد که والدین دیرتر به فکر جدا کردن دائمی پوشک از پای فرزندشان و از پوشک گرفتن کودک شوند. از طرفی کودک هم در این مواقع، لزومی به اطلاع دادن شما برای ادرار کردن نمی بیند. پیشنهاد می کنیم مقاله روش های آموزش توالت رفتن به کودک را هم بخوانید.

8- عوارض پوشک بچه برای پسرها

بچه ها پسر به خاطر استفاده از پوشک ممکن است به تنگی مجرای ادراری دچار شوند. چون نوک مجرای ادراری در آلت تناسلی پسرها، بافت حساسی دارد و در صورت مجاورت مدام با مواد جاذب، ممکن است دچار التهاب و چسبندگی گردد. این نوع چسبندگی را در روزهای ابتدایی بعد از ابتلا به راحتی می توان درمان کرد ولی در صورت ادامه دار بودن، حتما باید عمل جراحی انجام گردد.

آیا پوشک باعث ناباروری می گردد؟

یکی از نگرانی های والدین در خصوص عوارض پوشک برای بچه های پسر احتمال ناباروری در بزرگسالی است. ولی چنین عارضه ای تایید نشده است و پوشک روی بیضه بچه ها پسر اثر منفی نمی گذارد.

کهنه بهتره یا پوشک؟

هنوز هم خیلی از والدین هوادار پوشک های پارچه ای یا همان کهنه ها هستند. کهنه یا پوشک پارچه ای مزایایی نسبت به پوشک ها دارد که نمی توان آن ها را نادیده گرفت.

مالی بودن

یکی از دلایل محبوبیت کهنه ها، ارزان بودن آن ها است. هر طوری که حساب کنید، پارچه های نخی مخصوص کهنه، ارزان تر از پوشک ها هستند. حتی بعضی افراد در صورتی که کودک روی پارچه نخی کهنه مدفوع کند، آن را نمی شویند و دور می اندازد. با این حال بودجه ای که به صورت ماهانه یا سالانه برای کهنه کردن بچه صرف می نمایند، به مراتب کمتر از قیمت پوشک بچه است.

از طرف دیگر لازم نیست حتما پوشک های پارچه ای یا کهنه ها را با دست بشویید، می توانید مدفوع را زیر آب بگیرید تا پاک گردد، سپس کهنه را در مینی واش یا همان کهنه شور بیندازید. ضمناً بعضی از کهنه شورها قابلیت خشک نمایندگی هم دارند و احتیاجی به صرف زمان برای شست وشو و خشک کردن زیاد هم نیست.

دوستدار محیط زیست

کهنه ها الیاف نخی دارند و از مواد طبیعی ساخته شده اند، در نتیجه خیلی زود در محیط تجزیه می شوند. افرادی که به حفظ محیط زیست اهمیت می دهند، مخالف سرسخت استفاده از پوشک هستند.

جلوگیری از ایجاد حساسیت و سوختگی

به علت عدم وجود مواد شیمیایی در کهنه ها، بچه ها دچار سوختگی و حساسیت نمی شوند. مگر این که کهنه ها را خیلی دیر تعویض کنید یا از شوینده های مناسب برای شستن لباس و کهنه نوزاد استفاده نکنید. از قلم نیاندازید که برترین روش، شستن کهنه ها با آب ولرم و صابون لباس بچه است.

کهنه بوی بد ایجاد نمی نماید

شاید دقت ننموده باشید ولی انتشار بوی بد ادرار و مدفوع در کهنه کمتر است. کهنه فاقد مواد شیمیایی است و با بوی ادرار و مدفوع مخلوط نمی گردد.

احتیاج به تعویض کوتاه مدت نیست

پوشک ها بعد از بالا رفتن سن بچه ها و بزرگ شدن آن ها، باید مدام عوض شوند و سایزهای مختلف را باید برای بچه هاتان بخرید. در صورتی که از کهنه بهره ببرید، احتیاجی به تغییر سایز کهنه ها نیست.

سوالات متداول

چه زمانی کودک دچار عوارض ناشی از پوشک می گردد؟

موارد زیادی در ایجاد حساسیت دخیل هستند. استفاده از پوشک بی کیفیت، حساس بودن پوست کودک و تعویض دیر به دیر پوشک از مهم ترین ایجاد عوارض پوشک بچه هستند.

کهنه بهتر است یا پوشک؟

استفاده از کهنه یکی از برترین راه های جلوگیری از عوارض پوشک بچه است چون به ندرت باعث ایجاد حساسیت و آلرژی در بچه ها می گردد. از طرفی مصرف آن بسیار به صرفه تر است.

نوشته های مرتبط

10 روش عملی و قدم به قدم برای از پوشک گرفتن کودک + تمام نکات و سوالات شما

7 نکته مهم راهنمای خرید پوشک بچه برای نوزاد دختر و پسر

16 وسایل لازم و مهم ساک نوزاد و مادر برای بیمارستان

راهنمای کامل برترین روش های شستن لباس نوزاد

منبع: افق کوروش

به "8 عوارض پوشک بچه برای نوزاد پسر و دختر ، کهنه بهتره یا پوشک؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 عوارض پوشک بچه برای نوزاد پسر و دختر ، کهنه بهتره یا پوشک؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید